Addex: – Jag är den som lugnar ner lagkamraterna

Efter en tredjeplats i nordens största turnering under sommarsäsongen är ÖFK:s midlaner Andreas ”Addex” Blikfeldt nu redo för nya utmaningar. Med sin aggressiva och risktagande spelstil hoppas han på att kunna ta laget till nya nivåer.

• Namn: Andreas “Addex” Blikfeldt
  • Ålder: 20
  • Roll: Midlane

Vad jag gör utanför spelet: Jag satsar allt på att lyckas inom esport. Så det finns inte så mycket tid till annat.

Förebild: Den koreanska spelaren Song ”Rookie” Eui-jin, eftersom han är en extremt skicklig spelare.

Varför började du spela League of Legends, och vart har du tävlat innan du gick med i ÖFK?

– Jag började spela 2013 tillsammans med en kompis. Då spelade jag vara World of Warcraft och gillade inte League till en början, men av någon anledning fortsatte jag spela.

– Det enda laget jag spelat i innan ÖFK är Valhalla Vikings under sensommaren. Vi tog oss till semifinal i de nordiska mästerskapen och blev där utslagna av Ninjas in Pyjamas. Det var en bra erfarenhet som lärde mig mycket, och när NiP sedan kom till final i den europeiska turneringen EU Masters kändes det bättre.

Hur skulle du beskriva din spelstil och vilka karaktärer gillar du att spela?

– Jag vill ha möjligheten att utspela mina motståndare och vända fighter som vi ser ut att förlora. Därför gillar jag att spela till exempel Ryze och Irelia. De kan dessutom ofta utspela två motståndare själv, vilket jag gillar.

– Oftast gillar jag att slåss så mycket som möjligt och väljer alltid den aggressiva strategin. På det sättet liknar jag en av europas bästa midlaners Caps, även om jag inte är alls lika bra som honom.

Vad är din roll i laget?

– Jag är en av de lugnare spelarna och försöker alltid att se till att mina lagkamrater behåller lugnet om något inte går som planerat i matcherna.

Vad är dina mål för 2019?

– Det viktigaste för mig är att bli erkänd och respekterad som en bra midlaner. Det tror jag att jag kan uppnå genom att aldrig slarva med träningen och alltid vara ärlig med mig själv och vad jag behöver bli bättre på.

Välj en:

• Assassins > Control mages
  • Baron < Elder Dragon
  • Blå buff  > Röd buff
  • G2 > Fnatic
  • LCK < LPL
  • Counterstrike > Fortnite

Idag klockan 15.00 väntar stormöte då ÖFK:s Esportslag tar sig an Stockholmslaget ”Valhalla Vikings”. På många sätt är just denna match extra speciellt eftersom många av ÖFK:s nuvarande spelare kommer från Valhalla Vikings ursprungligen.

Sändningen till matchen kan ni se kostnadsfritt på ÖFK:s egna Twitchkanal: https://twitch.tv/ofkesports

Text:

Henning Eklund