Bli volontär

Vid varje hemmamatch på Jämtkraft Arena jobbar runt 100 personer med ÖFK:s matcharrangemang. Nu behöver vi din hjälp att jobba som volontär vid ÖFk:s hemmamatcher under säsongen 2020. Vill du hjälpa till vid ÖFK:s matcher? Läs mer hur du anmäler dig här!

Matcharrangemanget är otroligt viktigt för oss i ÖFK och som volontär på matcherna blir du en viktig del av upplevelsen för de som besöker arenan. Förra året var det drygt 72 000 åskådare som besökte Jämtkraft Arena på våra allsvenska matcher.

Vi söker nu volontärer till flera olika uppgifter, bland annat publikvärd, visitation, försäljning i kiosker eller hjälp med att ta hand och ge information till besökarna. Introduktion och ev. utbildning kommer ni att få under mars och april.

Anmäl dig här!

Publikvärd

Vad är en Publikvärd?
De flesta volontärer arbetar som publikvärd, där de blir ÖFK:s förlängda arm gentemot våra besökare, för att ge alla som kommer till våra matcher bästa möjliga service genom hälsa alla välkomna och att kunna svara på de frågor man kan ha rörande arrangemanget. Man får utbildning inom både service, HLR och brandskydd – allt för att ha rätt förutsättningar för att göra ett gott jobb!

Vad gör vi på matchdag?
Vi träffas en stund innan vi öppnar dörrarna till publiken och går igenom dagens match tillsammans med övriga personalgrupper så alla har samma information inför arrangemanget. Sen går alla upp till sina respektive läktardelar och tar han om all publik, både före och under match, men även efter. När alla har gått hem så träffas vi igen och går igenom allt som har hänt.

Varför behövs du?
Våra arrangemang har massvis med besökare, förra året nästan 4 800 besökare per match. Många kanske besöker Jämtkraft Arena för första gången och behöver då hjälp med var de ska sitta, var man kan hitta toaletterna eller hur lång pausen är. Andra är här varje hemmamatch och behöver kanske inte lika mycket hjälp eller har mycket frågor men ska ändå hälsas välkomna.

Vem är du?
De flesta bland vår ideella personal är ÖFK:are sedan många år tillbaka, alla av varierande ålder och bakgrund – precis som vår publik. Dock är kravet att man är
16 år fyllda för att få arbeta på matcherna. Du är social, gillar att prata med folk och vill alltid göra ditt bästa. Du tycker att det är självklart att alla är lika mycket värda och ser en stolthet att får vara ÖFK:s ansikte utåt.

Visitatörer
Vid varje insläpp till arenan finns det visitatörer som kontrollerar alla besökarna och ser till att de inte tar med sig några olovliga saker in på arenan. Det här är en viktig roll som ger alla besökarna trygghet att gå på matcherna.

Försäljning

Vad gör försäljningen?
En annan viktig sak på en arena är försäljning av mat, dryck, godis och fika. Många som besöker Jämtkraft Arena och ÖFK:s matcher är sugen på lite fika eller en hamburgare. Här behöver vi volontärer som kan hjälpa till att grilla hamburgare, koka kaffe, sälja fika och godis. Men det kan också vara så att vi behöver hjälp i vår fina souvenirbutik på arenan.

Vi hjälper till att ge dig utbildning så att du vet vad som ska göras inför en match. Försäljningen är också en viktig del av ÖFK:s inkomster varför det här är viktigt för oss.

Många av våra besökare kommer med bil till Jämtkraft Arena och till parkeringen behöver vi därför ett antal parkeringsvakter. Jobbet är för det mesta före själva matcherna och arbetsuppgifterna består av att ta visa bilarna till rätt ställe på parkeringsytorna.

Andra kunskaper

På ett matcharrangemang finns det massor av andra områden där volontärer hjälper till, känner du att du han speciella kunskaper som kan komma till användning så säg gärna till, vi är alltid öppna för personer som vill bidra och hjälpa ÖFK att bjuda på ett riktigt bra arrangemang runt våra matcher.

Kanske är du en tidigare aktiv person inom klubben som nu gärna vill välkomna och ta hand om våra sponsorer och VIP-gäster innan matchen och i pausen? Kanske är du tekniskt lagt med erfarenhet av grafik och datorer och kan hjälpa till med ljud och bild? Gränserna är nästan oändliga för vad man kan hjälpa till med som volontär.

Vad får man?

Arbetet är ideellt – det utgår alltså ingen lön – men ger möjligheten och äran att hjälpa ÖFK inom mycket viktiga områden som gör att arrangemangen går att genomföra. Alla som hjälper till vid minst tre hemmamatcher får dessutom fribiljetter till ÖFK:s matcher i Allsvenskan.

Personalen får uppleva att vara en del i matchdagsorganisationen och lära sig arrangemangsarbete. För de som jobbar en större mängd matcher tillkommer en säsongsavslutning tillsammans med annan ideell personal. Det ger även vid väl genomfört arbete en erfarenhet till ditt personliga CV och möjlighet att få en god referens till andra. Vid varje match serveras mat till all ideell personal.