Kryze: ”Jag gillar att spela väldigt aggressivt”

Toplane brukar i League of Legends ibland beskrivas som en ö där spelarna lämnas ensamma utan resten av laget. För ÖFK:s räkning huserar där Felix “Kryze” Hellström, och han har så här långt under Swedish Esports League presterat bra med många olika spelstilar.

• Namn: Felix “Kryze” Hellström
  • Ålder: 19
  • Roll: Toplane
  • Vad jag gör utanför spelet: Löptränar och umgås med kompisar.
  • Förebilder: Gabriel “Bwipo” Rau och Kang “TheShy” Seung-Iok.
  • Hur skulle du beskriva din spelstil, och vilka karaktärer brukar du spela?– Ofta spelar jag “carries” eller “tanks” vilket gör att jag för det mesta tar det lugnt och farmar tidigt i matchen. Senare gillar jag att spela väldigt aggressivt. Om jag skulle jämföra mig med något proffs skulle det vara den franska veteranen Paul “sOAZ” Boyer, vi har en liknande spelstil och jag önskar att jag en dag kan bli lika bra som honom!– Akali var min favoritkaraktär innan hon gjordes om, hon hade en helt unik spelstil. Min favorit nu är Riven, jag spelar henne mycket och med henne kan man verkligen spela ut sina motståndare.

När började du spela, och vad har du spelat i för lag innan du började i ÖFK? – Jag började spela League of Legends 2012, i säsong 2, när en kompis rekommenderade spelet. Till en början hamnade jag i silver leauge, men säsongen efter blev jag diamond  och sedan dess har det bara gått bättre. Jag har spelat i flera amatörlag men inget så stort som ÖFK!

Vad är dina mål för 2019 och hur ska du kunna uppnå dem? – Jag hoppas bara att laget ska kunna ta sig så långt som möjligt och att vi ska kunna bil bättre som lag. För mig handlar det mycket om att alltid inse vilka misstag jag gör och att försöka rätta till dem.

Slutligen, vad har du för tips till läsarna därute som vill bli bättre på spelet?

– Kolla alltid på ditt eget spel efter matchen, det är ett bra sätt att bli bättre. Men det viktigaste är helt enkelt att spela mycket.

Välj en:

• Teleportera till botlane för att hjälpa laget  = Stanna top och farma (beror enligt Kryze för mycket på situationen)
  • Tanks < Carries
  • Elder Dragon < Baron