Östersunds FK inleder samarbete med Esportlag

Östersunds FK inleder samarbete med Esportlaget, ”SPACE”, att representera klubbens färger i League of Legends Swedish Esports Leauge (SEL).

Idag markerar historiska steg inom klassisk fotboll, då Östersunds FK offentliggör att de kommer bli första Svenska elitklubb att göra entré till professionell Esport.

Att Östersunds FK väljer att integrera Esport i verksamheten är ett naturligt steg. Att följa upp denna trend ser vi som en möjlighet att nå ut till framtida publik.
”Vi har jobbat strategiskt med detta bakom kulisserna i över ett år nu, och det känns bra att vi äntligen är redo att officiellt presentera dessa satsningar,” säger Martin Johansson, klubbens VD.

Esport har gjort stora avtryck, inom Sverige och internationellt. Klubbar som PSG rekryterade professionella Esport-spelare redan under 2016. Andra klubbar inom toppfotbollen i Sverige satsar betydande resurser för att förbereda sig inför den kommande svenska e-ligan i FIFA.

Detta är bara första steget mot att etablera klubben som en riktig utmanare på toppen.
”Att vi får möjligheten att vara delaktig av den professionella arenan från start är ett privilegium för oss. Vi känner oss hedrade att kunna inleda samarbeta med ett talangfullt lag som SPACE, att representera oss inom den professionella scenen,” säger Erik Eliasson, klubbens Esport Koordinator.

Östersunds FK kommer även offentliggöra ytterligare platser för potentiella kontrakterade FIFA-spelare, som ska representera klubben i både nationella och internationella Esport-ligor och turneringar. Ett litet antal av utvalda sponsorer har redan blivit introducerade till projektet och mottagandet har varit väldigt positivt. Klubbens satsning på Esport involverar en treårs plan att uppnå internationella framgångar och igenkännande inom professionell Esport.

Laget som representerar oss i League of Legends utgörs av spelarna:

Top – Felix “Kryze” Hellström
Jungle – Theodor “Skeden” Nagelkerke
Mid – Andreas “Addex” Blikfeldt
AD Carry – Mikael “Namex” Axelsson
Support – Alexander “Krallex” Ramlinger
Coach – Jake “Mora” Hammond

Hemsida till Östersunds FK Esports hittar du här

För frågor: 

Generell & marknad:
Erik Eliasson
info@ofkesports.com
+46708835882

Press:
Patrick Sjöö
patrick.sjoo@ostersundsfk.se
+4663-685 28 76

Ladda ner pressmeddelande:

Svenska – Pressmeddelande_211118_ostersunds-FK-inleder-samarbete-med-Esportlag.pdf

Engelska – Press-release_211118_Ostersunds-FK-partners-up-with-Esports-team.pdf

Dela artikel