Tung förlust för ÖFK i gårdagens möte

Efter en stark prestation av ÖFK inleddes gårdagens möte med ett drömläge, och en serievinst med sig in i andra halvlek. VHV (Valhalla Vikings) såg närmast handfallna och desorienterade ut när hemmalaget löpande överrumplade motståndarna med offensiva, koordinerade attacker.

ÖFK hade därefter en stor möjlighet att avgöra matchen redan i andra serien – vilket skulle resultera i ett 2-0 övertag och sjätte raka matchvinsten i första säsongen av SEL.

Det visade sig dock att VHV skulle komma tillbaka med ny energi och ett taktiskt spelarbyte där Plepsson byttes ut mot Yüzenköfte i midlane. De båda lagen spelade jämt under större delen av den andra serien men mot slutet fick VHV ett strategiskt övertag som ÖFK inte hade möjlighet att värja sig mot, vilket resulterade i att motståndarlaget kvitterar och tar med sig en serievinst in till förlängning och nästa omgång i matchen.

Under den tredje serien visade VHV prov på ännu en stark offensiv redan i ett tidigt skede och kunde enkelt låsa in och plocka ut enskilda champions ur ÖFK:s lagtrupp, vilket direkt gjorde det svårt för hemmalaget att återhämta sig ifrån. Resterande match handlade till stor del om att hemmalaget fick kämpa i defensiv position med att försöka avvärja attacker mot utvalda torn – i hopp om att hitta en öppning för en offensiv kontring.

Matchen slutade till sist med 1-2 till motståndarlagets favör och ÖFK blev snuvade på den önskvärda sjätte ligavinsten – som istället blev lagets allra första förlust i säsong ett av SEL.

Redan på onsdag spelas nästa match då ÖFK möter esportslaget Lightside Gaming på bortaplan. Matchen spelas klockan 18.00 och kommer även den att sändas av ÖFK själva.

Mer info om det kommer dom närmsta dagarna.

Dela artikel

In Esport by Erik Eliassson