Albin Sporrong blir nästa spelare att ansluta till truppen

Östersunds FK är överens med Mjöndalens IF om ett lån av den centrala mittfältaren Albin Sporrong för resten av säsongen. I avtalet finns även en utköpsklausul som ÖFK har möjlighet att aktivera. Vi hälsar honom varmt välkommen!

Albin Sporrong anslöt till laget i samband med årets träningsläger, och har sedan dess fått lära känna spelare, ledare och personal i klubben. Han har nu skrivit på ett låneavtal fram tills slutet av 2023.

-Albin blev tvungen att göra ett mindre ingrepp i knäet vilket kommer hålla honom borta i ca en månad. Vi har följt utvecklingen efter operationen noga och väljer att fullfölja lånet då vi tror att Albin på sikt kommer stärka oss, säger Stefan Lundin, sportchef i Östersunds FK.

-Det ska bli kul att sätta igång. Jag har fått ett väldigt positivt intryck den första tiden i klubben, och jag hoppas att säsongen blir lyckosam. Jag är en löpstark spelare med bra spelförståelse och vinner mycket boll, och jag hoppas att det kommer synas av den fantastiska publiken här på Jämtkraft Arena, säger Albin Sporrong.

Fakta om Albin Sporrong

Född: 6 december 1999
Position: Mittfältare
Kontrakt: Lån under 2023
Tidigare klubbar: Mjöndalens IF, Västerås SK, Nyköpings BIS

Dela artikel