Pressmaterial

Hitta det senaste pressmaterialet att ladda ner här

Bilderna får användas i både tryck och digitalt. Användningsrätten för pressbilder gäller enbart den dag de blir tillgängliga och får endast användas under denna dag. Undantaget gäller om bilder användas i tryck. Då erbjuds också rättigheter för att dagen efter använda dessa. Ingen arkiveringsrätt finns för bilder. Se bildens IPTC information för obligatorisk byline. (Förnamn, Efternamn / Östersunds FK)

Ackrediteringsansökan mellan Östersunds FK och Örebro SK den 18 april öppnar den 12 april. Ansökan stänger 16 april 23:59.

Vänligen skicka er ackrediteringsansökan här.
Vänligen fyll i ert självskattningsformulär här.

Mediaguide Östersunds FK 2021 (Senast uppdaterad: 2021-02-23)

Med anledning av den aktuella pandemi av Coronaviruset, COVID-19 så har den svenska fotbollen behövt anpassa sig utifrån extra ordinära förhållanden. Nedan följer en guide för alla mediarepresentanter som önskar tillträde i samband med matcher på Jämtkraft Arena säsongen 2021, och vi förbehåller oss rätten att ändra denna guide allt eftersom att pandemins uträckning utvecklas.

Ackreditering Allsvenskan 2021
För ackreditering till Östersunds FK:s hemmamatcher i Allsvenskan 2021 gäller det att alla journalister och fotografer ansöker om ackreditering till ackrediteringsansvarig David Lidström Hultén. När perioden för ansökan om ackreditering öppnas för respektive match kommuniceras det via denna sida. Ansvarig redaktör på respektives nyhetsredaktion eller bildbyrå ansvarar för att maila in ansökan där antalet personer ni önskar ackreditera samt organisationsnamn. Maila ackrediteringen här. Viktigt att ni anger om det gäller fotograf, skrivande press eller radio & TV. Vid större matcher prioriteras större mediahus. Vid missbrukande av ackrediteringen riskeras indragen ackreditering. Ansökan ska innehålla följande:

- Namn på nyhetsredaktion, mediahus eller bildbyrå
- För- och efternamn på ansvarig redaktör (person som genomför ansökan)
- Är ansökan om ackreditering för skrivande press / fotograf / radio /TV
- För- och efternamn på utsänd/utsända mediarepresentant/er som ansöker om tillträde på aktuell match.
- Har utsänd/utsända mediarepresentant/er som ansöker om tillträde på aktuell hemmamatch visat symtom för COVID-19 de senaste 14 dagarna.

Regler för ackrediterng
Endast en (1) journalist och en (1) fotograf från samma nyhetsorganisation/nyhetskoncern. Två (2) journalister kan godkännas vid prövning av enskild ansökan. Endast yrkesverksamma mediarepresentanter kan erhålla en ackreditering för matcherna i Allsvenskan 2021. Ackrediteringsansökan måste vara inskickad senast 48 timmar före matchstart till ackrediteringsansvarig David Lidström Hultén. Om matchen är på en söndag eller måndag måste ackrediteringen vara inne senast sista vardagen innan. Efter vi mottagit er ansökan skickas beslut och information på angiven mailadress.

Ansökan om ackreditering sker match för match, det går alltså inte att ansöka om ackreditering för hela säsongen. Vid stort intresse för att bevaka en match prioriteras mediarepresentanter utifrån nyhetsredaktionens nationella och internationella bevakningsomfång.

Parkering
Parkering sker på stora parkeringen öster om arenan på anvisad plats. Ingen parkering får ske innanför grindarna på Jämtkraft Arena.

Uthämtning av ackreditering
Ackrediteringsbrickor kvitteras ut vid ackrediteringszonen som ni finner vid entrén märkt "Ackreditering" på huvudläktaren. Under rådande förhållanden får utsända mediarepresentanter tilträde till arenan 60 minuter innan matchen startar. Fotografer erhåller också en fotoväst som ska lämnas tillbaka efter matchens slut. Ackrediteringsbrickorna ska synas tydligt under hela vistelsen på arenan. Innan ni lämnar området ska brickorna och eventuell fotoväst lämnas tillbaka i pressrummet. Ej återlämnad bricka eller fotoväst debiteras.

Pressrum
Presslokal för utsända journalister öppnar tidigast 60 minuter innan matchstart och är beläget i Mediarummet under Allsvenskan 2021.

Träningar Jämtkraft Arena
För tillträde till arenan under Östersunds FK:s träningar, var vänlig anmäl er till Håkan Lundqvist, Press och kommunikationsansvarig där aktuellt schema för öppna träningar kommuniceras. Journalister, stillbilds- och videofotografer hänvisas till Östra läktaren på Jämtkraft Arena. Under inga omständigheter får media vistas på fotbollsplanen eller i spelargången. Media får enbart hålla till på läktaren bakom avspärrningar. Intervjuer under träningar på Jämtkraft Arena ska genomföras med samma säkerhetsrutiner som under matcher.

Intervjuer med spelare och ledare
Intervjuer med spelare, ledare eller personal från Östersunds FK görs efter förfrågning till Håkan Lundqvist, Press- och kommunikationsansvarig. Inga personliga kontakter ska tas med spelare och ledare om dessa ej har godkänt det. Vi ber samtliga mediarepresentanter att respektera spelare och ledares lediga tid.

Matchbilder
Frågor angående bilder skickas till david.hulten@ostersundsfk.se

Östersunds FK:s bilder finns via Getty Images eller LPNA. Bilder får ej användas utan licensavtal. Östersunds FK tillhandahåller ej några fria bilder.

Digitalt Webbansvarig / Ackrediteringsansvarig
David Hultén
david.hulten@ostersundsfk.se
Tel: 073-506 56 39

Kommunikationsansvarig / Media manager
Håkan Lundqvist
hakan.lundqvist@ostersundsfk.se
Tel: 070-361 11 01

Detta formulär ska skickas in senast två (2) timmar innan din planerade ankomst till arenan.
This form must be sent no later than two (2) hours before your planned arrival at the arena.