Allsvenskan – populäraste ligan i Sverige

Fotbollen fortsätter att vara den populäraste idrotten i Sverige. Nu står det också klart att Allsvenskan är den allra populäraste ligan i landet. Detta efter att Sportnavigatorn 2019 presenterats.
– Allsvenskan har varit nära i några år men nu är vi äntligen där vi vill vara, säger Jan Karlsson, Försäljnings- och marknadsdirektör på Svensk Elitfotboll.

Det är företaget Upplevelseinstitutet som står bakom Sportnavigatorn som årligen kartlägger det svenska folkets idrottsintresse. Svenska medborgare i åldern 15 år och uppåt har deltagit i undersökningen. Fotbollen har länge varit den populäraste idrotten i Sverige men först nu är Allsvenskan den populäraste ligan.

Intresset för Allsvenskan ligger på 39 procent (andel av svenskarna som är ganska eller mycket intresserade) medan SHL ligger på 38 procent. Detta innebär att skillnaden ligger inom felmarginalen, men Allsvenskan har haft en positiv trend och ökat från 33 procent 2015 till dagens nivå.

– Intresset för Allsvenskan har vuxit successivt. Ligan har haft över två miljoner besök i fyra år i rad och för varje år tycker vi oss se en trend att fler och fler fotbollsintresserade vänder blickarna mot vår högsta inhemska liga. Därför är det bara naturligt att Allsvenskan också är den mest populära ligan i landet, menar Mats Enquist, Generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

Läs mer om undersökningen här!

Dela artikel