Aly Keita: Vi behöver er mer än någonsin

Aly Keita har ju varit på landslagsuppdrag för sitt Guinea. Två oavgjorda i dubbelmötet med Sudan, samt en förlust mot Marocko landade det i resultatmässigt i kvalet till VM i Quatar. 

Hur är läget Aly?
-Jag kommer hem torsdag eftermiddag och tyvärr är jag ju avstängd men ser fram emot att gå på matchen med familjen på lördag mot Malmö och jag hoppas att det blir väldigt mycket folk vi behöver publiken mer än någonsin. Så jag hoppas att många kommer och stöttar laget och hjälper till att göra allt för att ta 3 poäng

Vad tänker du efter landslagsuppdraget den här gången?
-Det bästa har varit att träffa spelarna det är väldigt mycket glädje här och min kusin som är i laget vi hinner inte ses så ofta så de är alltid kul.  Sen var det synd att jag hade ont efter Halmstadsmatchen. Jag var tvungen att vila de första 2 matcherna.  
-Jag spelade sista matchen men då fick vi stryk mot Marocko, så det var inte kul. 

Fakta: 
Afrikas VM-kval är det största kvalet med 54 deltagande lag och har 5 direktplatser till mästerskapet. Kvalet är indelad i tre omgångar och den första omgången börjar redan tre år innan mästerskapet.
I de två första kvalomgångarna så är det direktutslagning som gäller i bästa av två möten. I den första omgången så gör 26 lag upp och i nästa omgång så deltar även de högre rankade lagen och då gör 40 lag upp om de 20 platserna i det avgörande gruppspelet. I gruppspelet i den tredje omgången så delas de 20 lagen upp i fem grupper och ettan från varje grupp går sedan vidare till VM.

Dela artikel