Amin spelklar mot Häcken efter sin hjärnskakning

Här kommer dagens bästa ÖFK-nyhet.

Rewan Amin är helt spelklar till söndagens match mot Häcken.

– Det var några riktigt jobbiga dagar, berättar Rewan Amin.

Det var mot Djurgården som han ådrog sig en hjärnskakning efter en närkamp. Han fick bäras av planen.

– Jag tror aldrig att jag svimmade av. Men jag har nog en del minnesluckor om vad som egentligen hände. Jag har aldrig åkt på en sådan smäll mot huvudet tidigare så visst var det lite läskigt, säger Amin.

Dagen efter gjorde han tester tillsammans med fysioterapeuten Jenny Larsson.

– Jag sa till henne att jag skulle spela mot Dalkurd den fredagen. Det vara inga problem. Hon läste upp fem ord för mig och sedan skulle jag repetera dem. Men jag minns inte orden och då förstod även jag att det inte var så bra. Hon skickade hem mig och jag låg hemma i ett mörkt rum flera dagar, berättar Amin.

Men nu är han i full träning och har fått klartecken till att spela på söndag.

– Det känns enormt skönt att vara tillbaka. Det var några riktigt jobbiga dagar precis efter smällen.

Även Ronald Mukiibi är på väg att återhämta sig från sin skada.

– Jag hoppas att kunna spela mot Häcken. Det är ju lite speciellt för mig att möta dem. Men vi får väl se vad fysioteamet säger om det. Det har i alla fall ingen känning av skadan nu så det går åt rätt håll, säger Ronald Mukiibi.

Dela artikel