En poäng för ÖFK mot Malmö FF

Känslan var att det lag som skulle göra det första målet i matchen mellan ÖFK och Malmö FF skulle vinna matchen. Men i den här matchen kom inget mål utan matchen slutade 0-0.

Vilka underbara förutsättningar det fanns för en riktigt häftig match mellan ÖFK och Malmö FF. Två lag som vill spela fotboll, två lag som gillar att ha boll och två lag som älskar att sätta press på varandra.

Lägg därtill en 30 gradig värme och ett ÖFK, som 63 timmar efter MFF:s senaste match (Europaspel), hade de flesta spelare tillbaka i spel, ja då förstår ni att det blev en underbar eftermiddag på Jämtkraft Arena.

Ian Burchnall valde en lite annorlunda laguppställning med en trebackslinje där Haguan, Tom och Sonko fanns som sista utpost (lägg till Aly Keita som målvakt också förstås). Mukiibi och Mensiro hade tagit steget upp ett kliv i banan och tanken var väl på förhand att Ron och Sam skulle springa sönder MFF:s backar.

Första halvchansen och skott på mål för ÖFK kom i 15:e minuten i en tilltrasslad situation i kanten av straffområdet. Isak kämpade fram bollen till Dino som fick iväg ett skott efter marken som Johan Dahlin enkelt fångade upp.

Charlie Colkett vare tillbaka i laguppställningen efter några veckors frånvaro på grund av skada och visade att han är otroligt viktig och duktig med bollen. Vilka underbara känsliga fötter han har!

I 37:e minuten ryckte Hosam på vänsterkanten och fick in bollen mot Dino Islamovic som hade två skostorlekar för små fötter för att nå bollen. Oj så nära 1-0 till ÖFK där!

Andra halvleken var inte många minuter gammal när Sam Mensiro jublade för mål efter en hörna. Domare Martin Strömbergsson tyckte dock att att en ÖFK-spelare stod offside och dömde bort målet.

Värmen gjorde sig påminn under hela matchen, det syntes att spelarna hade svårt med värmen och orken tröt hos många i den andra halvleken.

Sam Mensiro fick sitt andra gula kort i den 61:a minuten när han i en tuff närkamp sänkte Anders Christiansen. Jamie Hopcut byttes ut strax därefter och in istället med Rewan Amin.

Aly Keita gjorde en riktigt bra match i värmen, efter 66 minuter gjorde han en lysande benparad när Guillermo Molins stod helt fri i straffområdet. Keitas räddning där var toppklass och han utstrålar ett lugn.

Han svarade för en tre fyra helt makalösa räddningar i den andra halvleken och höll ÖFK kvar i matchen.

Till slut måste vi berömma publiken på Jämtkraft Arena, 5314 personer och ett häftigt tryck på läktarna i värmen.