En poäng för ÖFK mot Sirius på bortaplan

Efter fyra oavgjorda och tre förluster på de sju senaste matcherna blev det 1-1 för ÖFK i bortamötet mot IK Sirius efter ett sent mål på straff för Sirius.

Det blev en konstig start på inramningen av den här matchen, supporterklubbarna i Allsvenskan har enats i att protestera mot den förändring som införts av polisen gällande visitation och annat som rör läktarna i samband med matcherna.

Båda klackarna var helt tysta första 20 minuterna och det kändes som om spelarna i bägge lagen inte tände till förrän efter just 20 minuter.

ÖFK:s första läge i matchen kom för Hosam Aiesh som på högerkanten ryckte sig loss men skottet gick en bra bit över. Filip Haglund hade Sirius första chans strax före Hosams skott över.

Thomas Isherwood fick sitt femte gula kort efter 23 minuter spel och ligger därmed risigt till att bli avstängd igen. Thomas fick byta i paus, Ian behöver honom i nästa match när IFK Norrköping kommer på besök.

In i stället med Marco Weymans, dessutom lite positionsförändringar, från 4-4-2 till 4-2-3-1. Allt för att sätta mer press på Sirius i den andra halvleken. Och press fick ÖFK, Alhaji Gero var helt ren redan efter en minuts spel i andra halvleken, tyvärr sköt han utanför. Men det visade ändå att ÖFK:s ändring i halvtid rörde om hos hemmaspelarna.

Men Gero skulle få fler chanser, i den 51:a minuten var det rörigt i Sirius straffområde och Dino Islamovic hittade fram till Alhaji Gero som sköt in 1-0 till ÖFK. Jubel bland spelarna och jubel bland den stora tillresta Falk-klacken som toast överröstade hemmalagets supportrar.

Efter ledningsmålet fortsatte ÖFK att skapa lägen, i 59:e minuten spelade Hosam fram Dino som var väldigt nära att göra 2-0 men fick ingen riktig träff på bollen utan den smet utanför Lukas Jonssons stolpe.

Visst hade Sirius några chanser att kvittera men ÖFK:s spel var klart bättre i den andra halvleken jämfört med hur det såg ut i den först halvleken. Inget snack om den saken!

I 79:e minuten kom Sirius in i straffområdet till höger och Eirik Haugan tog tag i Sirius-spelaren och fick straff. Sam Lundholm mot Sixten Mohlin, en straff som Sam säkert placerade till höger om Sixten nere vid stolpen.

Eirik och de andra ÖFK-spelarna protesterade förgäves mot domaren Mohammed Al-Hakim.

På övertid varnas även Sam Mensiro och Noah Sonko Sundberg och Dino Islamovic har ett farligt skott efter en hörna.

Dagens match slutar 1-1 på Studenternas och vi tackar alla tillresta fans för ett väldigt bra stöd.