En stark insats resulterade enbart i en poäng framför årets högsta publiksiffra

Resultattavlan på Jämtkraft Arenas kortsidoläktare visade 1-1 när domare Rinon Hasani blåste av matchen. Summeringen är en riktigt bra match som ÖFK bör kunna stänga tidigt i matchen.

-Vi ska vinna den här matchen, det är otroligt tråkigt att tappa en poäng, sa ÖFK:s Ali Suljic efter matchen.

Efter 1-1 mot Örgryte, 0-0 mot Helsingborg var det nu dags för ÖFK att ta en trepoängare mot Örebro SK. ÖFK började matchen riktigt bra med hög press, stor intensitet och en fantastisk inställning. Det syntes att tränare Magnus Powell hade pratat om inställning och att redan från start vara redo för match.

Redan efter två minuters spel kom ÖFK till anfall. En Örebrospelare halkade inne i eget straffområde, Jamie Hopcutt vände in mot straffområdet och slog ett perfekt inlägg till Mykola Musolitin som snyggt och otagbart nickade in 1-0 till ÖFK.

Publiken på Jämtkraft Arena såg framför sig hur ÖFK äntligen skulle ta en seger efter två oavgjorda matcher och en förlust. Resten av första halvlek blev en härlig uppvisning från hemmalaget. I sjätte minuten sköt Musolitin ett skott som gick strax utanför. I 20:e minuten sköt Michael Oluwayemi ett skott från 20 meter som gick klockrent i ribban och ut från straffområdet.

Strax efter Oluwayemis ribbskott sköt Erick Brendon ett skott som strök Örebros ribba.

Det är inte ofta publiken på Jämtkraft Arena får njuta i solskenet men detta var en sådan matchdag. Att spelet dessutom var riktigt underhållande och bra från hemmalaget gjorde inte saken sämre.

Andra halvleken blev inte riktigt lika bra från hemmalagets sida. I matchens 75:e minut fick Örebro ett jätteläge. ÖFK kunde dock ha avgjort matchen i 82:a minuten men Sebastian Karlsson Grach sköt bollen utanför. Anfallet som sker efter har ÖSK högt tryck på offensiv planhalva. En närkamp i eget straffområde resulterar i att domaren Rinon Hasani blåser, efter lång väntan straff för gästerna

Hemmaspelarna anser att Albin Sporrong inte tog bollen med handen. Albin själv var tvärsäker att bollen gick på hans axel när han låg ner i eget straffområde. Men domare Hasani var säker på sin sak och Kalle Holmberg stegade fram mot straffpunkten.

ÖFK:s målvakt Aly Keita slängde sig åt rätt håll men nådde inte bollen som smet in vid hans högra stolpe.

ÖFK tryckte på i slutskedet av matchen och i 91:a minuten ropade ÖFK på straff efter en kaosartad situation. Domare Hasani var dock lika säker på sin sak den här gången och friade. Ingen straff och matchen slutar därmed 1-1. Den tredje matchen i rad med oavgjort för ÖFK.

ÖFK:s nästa match är borta mot IK Brage nästa söndag.

ÖFK-Örebro SK 1-1 (1-0)

Mål ÖFK: Musolitin (2)
Byten ÖFK: Ordónez, Kroon (ut 64), Marklund, Karlsson Grach (in 64), Brandon (ut 69), Sporrong (in 69), Hopcut (ut 87), N´sa (in 87)