”-En unik produkt för ett unikt fotbollslag”

Idag, onsdag, släpper ÖFK en egen barnkollektion, designad och framtagen av Ingrid Torfjäll som äger och driver företaget By Ting.

Ingrid jobbar till vardags som lärare på Jämtlands Gymnasium men har som många andra i Östersund blivit förförd av Östersunds Fotbollsklubb, en klubb hon ser som unik.

Ingrid beskriver själv bakgrunden till detta unika samarbete.

Varför syr du egna ÖFK-kläder?
– Oj, det var ingen lätt fråga… Svaret är väl att jag har ett litet företag där jag designar baby- och barnkläder. På grund av ett ökat, i det närmaste brinnande intresse för ÖFK och fotboll, föll det sig naturligt. Jag valde att satsa på ekologisk trikå och designade ett eget mönster. Tyget trycktes sedan till min stora glädje på Frösö Handtryck. Jag har sedan designat och sytt kläderna själv. Det är en stolt närproducerad hantverksprodukt för ett stolt ÖFK helt enkelt! En unik produkt för ett unikt fotbollslag!

Är det en engångsföreteelse eller är det en återkommande kollektion?
– Jag hoppas såklart att det ska kunna bli en återkommande, och kanske då även utökad.

Var kommer intresset för ÖFK ifrån?
– I min ungdom rände vi runt på alla lokalderbyn i division 3, Ope, IFK, KD, Häggenås. Det var lite fotbollshysteri på en annan nivå, men ändå kul. Sedan började barnen spelade fotboll. När ÖFK avancerade till Allsvenskan var jag ju bara tvungen att följa den resan.

Någon speciell händelse med ÖFK du vill framhålla?
– Det mest speciella var så klart Ken Semas mål i London. Min röst är inte sig lik efter det.

Sist men inte minst – hur tror du säsongen kommer gå för ÖFK?
– Jag är ju lite pessimist men jag HOPPAS att de vinner! Jag hoppas att de slår Malmö och Djurgården.

Kläderna släpps, i dagsläget, i en begränsad upplaga, så vi uppmanar er att vara snabba med att slå till! Som Ingrid sa, en unik produkt för ett unikt fotbollslag!

Kollektionen finns just nu att köpa i ÖFK-shopen på Prästgatan 50 A. Begränsad upplaga!

Dela artikel