Finansieringsinformation: ÖFK:s arbete med att säkra ekonomin fortsätter

För tio dagar sedan gick vi i ÖFK ut med att vår ekonomi var ansträngd och att vi behövde få in tio miljoner kronor på tio dagar. Arbetet med att säkra upp ekonomin fortsätter, ännu har vi inte nått tio miljoner kronor men vi är en bra bit på väg.

Intresset för att hjälpa och stödja Östersunds Fotbollsklubb är otroligt stort. Det har vi upptäckt när vi nu talat om att vårt ekonomiska läge är akut och att vi behöver hjälp från företag och privatpersoner. 

-Vi har inte nått målet tio miljoner kronor riktigt ännu. Vi saknar fortfarande en del pengar för att nå dit vi vill men är i fas med vårt akuta behov, säger Lennart Ivarsson, VD i ÖFK. 

Förutom att ÖFK jobbar intensivt med att få in pengar för att täcka våra kostnader ser vi också över våra kostnader. 

-Det första målet var att vi skulle få in pengar så att vi kunde betala ut våra löner, det målet har vi nått och alla anställda i ÖFK har idag fått sina löner, säger Lennart Ivarsson.

Den kampanj som ÖFK startade för några veckor sedan, ”jag tror på det här”, har så här långt gett 850 000 kronor från företag och privatpersoner. 

-Den riktade nyemissionen är en bidragande del i att lösa det svåra läget som vi har befunnit oss i. Det jobbas för fullt med att nå våra mål gällande den riktade nyemissionen, säger Maria Wilén, ordförande i Östersunds Elitfotboll AB. Inom kort kommer vi även presentera ytterligare möjligheter att stödja vår satsning.

Dela artikel