Förlust mot Djurgården i dagens match

Det var en försommarvarm onsdagskväll på Tele2 Arena där ÖFK stod för ett defensivt spel mot ett högt pressande Djurgården. En förväntad matchbild där ÖFK ville leta omställningarna i det offensiva spelet.

Pressen från Djurgården betalade sig i 12:e minuten då Djurgårdens Edward Chilufya petar in 1–0 från höger efter att slitit sig loss i boxen.

ÖFK hade ett flertal omställningar och får ett par vassa lägen att kvittera, men det ville sig inte och 1–0 stod sig den första halvleken.

I andra halvlek var det ett mer offensivt ÖFK från start. De första 15–20 minuterna arbetade de fram ett par fina chanser som kunnat betala sig för gästerna.
Djurgården gör en effektiv match och ökar på ledningen i 79: e minuten till 2–0 på en hörna genom nick av Djurgårdens Jesper Lövgren. Ett resultat som höll hela vägen in till slutsignalen.