IFK Göteborg vs Östersunds fotbollsklubb

ÖFK´s mål de två sista matcherna i Allsvenskan är att undvika sistaplatsen i tabellen.

Göteborg var dock för svåra den här omgången och ÖFK förlorade med 4–0

1–0 till IFK Göteborg kom redan i 3:e minuten via Marcus Berg.
Därefter var det en lång sekvens med ett jämnt och uppoffrande spel från ÖFK som som försökte vinna boll högt i banan.
Men i 24: minuten tråcklade Göteborgs Tobias Sana in 2–0 bakom Sixten Molin efter ett anfall från höger.

I 35: är minuten slog ÖFK´s Felix Hörberg ett stenhårt inlägg som Malcolm Stolt satte huvudet till, med en ribbträff, klart vassaste chansen till reducering i första halvlek.

Andra halvlek hade ÖFK ett visst tryck på göteborgarna från start.
Men 56:e minuten nådde förre ÖFK spelaren Hosam Aiesh fram från höger, till Marcus Berg som noterade sitt andra mål i matchen, 3–0.

4–0 kom via ett självmål av en förtvivlad Kalpi Outtara som ska rensa men oturligt får en snedträff.  Kalpi Outtara som varit borta hela säsongen på grund av skada får en smäll med bara tio minuter kvar och tvingas kliva av.