Imorgon tisdag återstartar Superettan – Summering av uppehållet

Efter ett uppehåll på nästan en månad startar den resterande delen av Superettan igång i och med morgondagens match mot Norrby IF på Borås Arena. Matcharenan är en välbekant spelplats för ÖFK då det Allsvenska laget IF Elfsborg har samma hemmaborg. När Magnus Powell, Stefan Lundin och den resterande ledarstaben samt truppen stiger in på planen imorgon tisdag gör dem det med ny energi för säsongens fortsatta matcher. 

För Östersunds FK startade uppehållet den 29 maj efter att laget hade ställts mot AFC Eskilstuna borta på Tunavallen. Matchen då slutade med en 4-1 förlust och sedan dess har det hunnit bli en förändring i ledarstaben. Assisterande tränaren Amir Azrafshan har gått till seriekonkurrenten Dalkurd FF och Stefan Lundin, fotbollschef i Östersunds FK har axlat Azrafshans roll.

Efter hemresan från Eskilstuna fick spelartruppen ett nästan två veckors långt uppehåll där de fick möjligheten att ladda batterierna och vila upp sig för andra halvan av Superettan. Många spelare åkte hem till sina familjer och ett antal åkte utomlands för soligare breddgrader i och med den inledande svalare sommarmånaden. ÖFK-försvararen Peter Amoran fick chansen att spela två matcher med det svenska P18-landslaget, där motståndet blev både Finland och Ungern. 

När spelarna efter den kortare ledigheten återvände från ledigheten måndagen den 13 juni var det endast ett fåtal träningspass inplanerade på Jämtkraft Arenas B-plan innan ett mini-läger i Norge stod på agendan för laget. Under torsdagsmorgonen den 16 juni rullade spelarna iväg mot den norska fjordkusten och den eminenta anläggningen Valberg Slektsgård som ligger utanför den norska byn Frosta. Den nära vännen till Magnus Powell och gårdsägaren Roger Lein har drivit anläggningen i generationer inom familjen, och det tycktes vara den perfekta platsen för laget att husera på för att stärka banden inom truppen. 

På schemat under det fyra dagar långa lägret var det fotbollsträning på förmiddagarna, där Levangers kommun erbjöd de bästa möjliga förutsättningar för laget. Sedan övergick det varje dag till gympass på CARE’s träningscenter innan eftermiddagarnas lagaktiviteter stod på schemat. Inplanerat var allt från fotbollsgolf på Øyna Naturlandskapshotell till lerduveskytte och korvgrillning på kvällarna. 

Efter fyra intensiva dagar var det sikte hem till Östersund den 19 juni innan laget skulle bege sig till Uppsala dagen efter. Väl i Uppsala var det dags för en träningsmatch mot Dalkurd FF. Det blev en tidig avresa mot ”studentstaden” och matchen som ÖFK sände i egen regi med Mårten Ulander från Östersunds föreningsstyrelse och Johan Fridlund från Falkarna som kommenterade. Lägret i Norge tycktes ha resulterat i något bra då ÖFK under stora delar av matchen skapade mycket som senare ledde till att matchen slutade med en 3-1 vinst. Jordan Attah Kadiri hittade också målformen när han stod för säsongens första hat-trick. Hela matchen kan ni i efterhand se här.

Med allt från en välbehövlig ledighet till ett bra träningslager och en vinst i träningsmatchen kan uppehållet summeras och vi blickar nu framåt mot återstarten. Första bortamatchen sparkas igång imorgon tisdag innan återstarten hemma på Jämtkraft Arena sker den 2 juli klockan 15:00 när Utsiktens BK gästar Jämtland. Värmen har kommit till stan och vi har en fantastisk fotbollssommar och höst framför oss. Varmt välkommen till Jämtkraft Arena!

Biljetter till hemmamatchen mot Utsiktens BK kan ni köpa här, och glöm inte att lägga till en fotbollsbuffé i Restaurang Hörnsparken!

För er som vill besöka lägergården Östersunds FK använde sig av, kan ni få info här: https://visitvalberg.no

Dela artikel