Julklappsinsamling – hjälp gärna till, och stötta samtidigt lokala affärer

Juletiden är en tid där många får uppleva glädje och kärlek med sin familj och släkt. Men juletiden är också en tid där klassklyftor kanske blir som tydligast. Många av oss tar för givet att det delas ut julklappar inför en samlad familj, men för många kanske verkligheten är något helt annat. Där pengarna inte räcker till, där någon i familjen måste jobba på julafton, där julen helt enkelt inte står för trygghet, glädje och kärlek.

Vi i ÖFK vill därför göra så gott vi kan, för att kunna bidra så att julen blir en bättre upplevelse för fler. Vi är ödmjuka i att vi inte kommer kunna lösa alla problem som julen betyder för många, men vi hoppas kunna lösa några.

Hur? Vi kommer i ÖFK-butiken ha en insamlingsgran dit man får komma och skänka det man vill skänka. Men vi undanber ifrån skänka utslitna och lite väl använda saker som ni vill bli av med.

Men känner du att du som företagare kan bidra med presentkort på upplevelser, mat eller på produkter du tror/vet kommer användas så är det välkommet! Du som privatperson kanske själv vet vad barn i unga åldrar vill ha, har du råd och vill du köpa en julklapp med leksaker du tror uppskattas – gör det gärna, OCH gör det gärna från en lokal affär. På så sätt stöttar vi tillsammans alla som har det svårt i regionen på grund av Corona.

2020 har varit ett tufft år som det varit, tillsammans kan vi göra avslutningen av året till något alldeles extra för flera som kanske har det lite tuffare än andra.

Rött och svart pumpar våra hjärtan och tillsammans gör vi skillnad!

För de familjer som vill ansöka och ta del av julklapparna så kommer vi öppna upp en egen mailadress dit man hör av sig, eller kom in till ÖFK-butiken på Storgatan 26 och skriv upp er så deltar ni i utlottningen av julklappar.

Vi ger oss aldrig!

*Julklappsinsamlingen kommer att påbörjas i slutet av november, vi kommer kommunicera mer om detta

Dela artikel