Keita och Mukiibi fick båda svår lottning i åttondelen

Nu är hela lottningen klar till åttondelsfinalerna i Afrikanska Mästerskapen där Aly Keita och Ronald Mukiibi spelar. Keitas Guinea möter på söndag Algeriet (klockan 21.00) och Mukiibis Uganda möter Senegal i morgon fredag klockan 21.00.

ÖFK har som bekant två spelare som deltar i Afrikanska Mästerskapen i fotboll som just nu spelas i Egypten. Aly Keita spelar för Guinea och Ronald Mukiibi för Uganda i turningen som just nu avgörs. Nu är gruppspelet avslutat och åttondelsfinalerna väntar. Och det blev svår lottning för såväl Guinea som Uganda.

-Det känns stort att gå vidare från gruppspelet och alla var otroligt lyckliga efter avancemanget, säger Aly Keita till ÖFK:s hemsida.

Keita fick för andra matchen i rad sitta på bänken men hoppas på att få stå i åttondelsfinalen. Nu väntar ytterligare en tuff och svår match mot Algeriet.

-Det blir en svår match, men det gäller att vi alla som är på planen gör en bra match så kan det gå vägen. Allt kan hända!

Aly Keita har bott på samma hotell som Ronald Mukiibi de senaste dagarna och de har hunnit träffas några gånger under mästerskapet.

-Ja, vi satt tillsammans och såg på tv när ÖFK mötte IFK Göteborg. Vi tycker att grabbarna gjorde en bra match.

Ronald Mukiibis Uganda får kanske en ännu svårare uppgift när de möter Senegal i åttondelen.

Dela artikel