Malmö vann rättvist mot ÖFK

På förhand en av de svåraste matcherna under säsongen. Med facit i hand, en klar förlust med 2-0 när ÖFK gästade Malmö.

Malmö FF med endast en poäng i bagaget tog taktpinnen direkt från start och satte genast press på ÖFK och skapade de största farligheterna inledningsvis. Inte helt orättvist var det också Malmö som tog ledningen i minut 32 sedan Markus Rosenberg hittat Marcus Antonsson som med precision kunde placera in ledningsmålet. Malmö satte hög press under hela första halvleken och ÖFK hade problem att komma till ett eget spel och ställningen i halvtid var 1-0.

I halvtid gjorde ÖFK två byten, ut gick Colkett och Gero till förmån för Tekie och Islamovic. Malmö kom ut i andra ungefär som i första med ett högt pressspel och disciplinerat försvarsspel och direkt efter en bra ÖFK-period kunde Malmö kontra och tillslut, genom Markus Rosenberg, sätta 2-0 framför den stora Malmöklacken på Stadion. In kom Jamie Hopcutt och ett nu väldigt offensivt ÖFK på planen. Malmö fortsatte dock att imponera och pressade på ordentligt och slutresultatet landade i 2-0 till MFF.