Målrikt men förlust mot Hammarby

Fyra av fem mål kom inom loppet av 19 minuter.
1–0 när ÖFK´s Malcolm Stolt lade upp den för Marco Weyman som placerade den till vänster om Hammarbys målvakt. Kort därefter gjorde Blair Turgott 2–0 från distans.
Ett Hammarbyanfall bara en halvminut senare, inlägget tog på Sonko Sundberg som oturligt gjorde självmål, 2–1.

Därefter följde en Hörna från Felix Hörberg som Ludvig Fritzon bakåtnickade, en kort lobb över Hammarbys målvakt in i mål, 3–1.
Hammarby reducerade några ögonblick senare till 3–2 som också stod sig halvleken ut.

I andra halvlek jagade Hammarby frenetiskt kvittering mot ett kompakt försvarande Östersund. En straffsituation efter dryga 60 minuter och kvitteringen var nära men slogs i ribban. I 76 :e minuten utvisades ÖFK´s Sam Mensiro. Kort därefter kvitterade Hammarby, 3–3.
ÖFK tajtade ihop sig sista delen av andra halva mot ett hårt pressande Hammarby. I 92: a minuten fick Hammarby ytterligare en straff, en ofrivillig hands på en ÖFK-spelare.
Mål, och 4–3 till Hammarby höll sig matchtiden ut.

NOT*

Trist blev det när Astrit Selmani gick upp på inlägg i första halvlek, men nicken slog in i Sonko Sundbergs bakhuvud, en otäck sekvens där Astrit Selmani bars ut på bår, en förmodad hjärnskakning, vi hoppas och önskar att han återhämtar sig såklart.
Även Sonko Sundberg behandlades för huvudskada men kunde spela vidare, med bandage runt skallen.