Molde besegrade ÖFK i genrepet

Med en vecka kvar till Allsvenskan så spelade ÖFK idag genrep mot det norska topplaget Molde. Och det blev en säker seger för norrmännen.

Molde tog kommandot direkt från start och skapade ett par vassa chanser men debuterande målvakten Absolom (inlånad från Ytterhogdal) kunde avvärja. Trots stort övertag från Molde var det ÖFK som tog ledningen genom ett riktigt drömmål. Tesfaldet Tekie måttade skott från tjugofem meter och placerade bollen rakt upp i krysset. Mycket vackert! Molde fortsatte sin press och fick också utdelning genom Ohi efter lite flipperspel i eget straffområde. Ett par minuter senare kom också 2-1 för Molde sedan Hestad fått en fin boll och placerat in bollen bakom Absalon. 2-1 var ställningen i halvtid.

I andra halvlek fortsatte Molde sin press och hade bland annat ett stolpskott genom Eikerem. Eikerem kom att vara i höga grad inblandad i 3-1-målet för Molde när han hittade fram till Moström som satte 3-1. På stopptid kom även 4-1 för Molde genom Andersen vilket blev slutresultatet.

Nu drar vi lärdom av detta och laddar inför Allsvenskan som börjar om en vecka. Hoppas att vi ses då! ❤️🖤