Moubarak om stödet: – Jag kunde aldrig drömma om det här

I går vädjade ÖFK:s materialförvaltare Moubarak om hjälp till sin familj i ett tältläger i Thad.

Responsen var sanslös.

– Jag har fått flera hundra swishbetalningar och sammanlagt nästan 15 000 kronor. Min mamma kommer att ha svårt att förstå att så många svenskar vill hjälpa familjen. Det ska bli otroligt att få lämna pengarna när jag besöker dom i tältlägret under vårt uppehåll med ÖFK, säger en rörd Moubarak till Osdsport.

HJÄLP MOUBARAKS FAMILJ:Swisha till 0761187105

Det var i går som Moubarak berättade att han ska ägna sin semester till att åka till sin familj under uppehållet. Samtidigt hoppades han att få med sig lite pengar till familjen.

– Jag hade hoppats att någon skulle vilja vara med och skänka en slant, men jag kunde aldrig drömma om det här. Det kommer in swish-betalningar hela tiden. Jag hart min fru, min mamma och pappa samt åtta syskon i tältlägret. De äger ingenting. Den som skänker 40 kronor ska veta att det räcker för att hela familjen ska kunna äta färsk frukt under en hel vecka, berättar Moubarak.

– När jag åker dit 25 november så kommer jag att både film och fota och sedan visa det när jag kommer hem. Då kommer alla förstå hur viktiga varenda krona kommer att vara i den här fattigdomen. Det det kommer att vara en enorm summa pengar för min familj. Jag kan bara säga tack till alla fantastiska människor där ute som vill hjälpa min familj.

Swish-inbetalningar fortsätter att strömma in och vi kommer förstås att berätta hur stor summa det till slut blir till Moubaraks familj i flyktinglägret.

I TV-klippet kan du höra Mubarak själv berätta om stödet.

HÄR kan du läsa berättelsen om Moubarak.

HJÄLP MOUBARAKS FAMILJ:Swisha till 0761187105

Dela artikel