Oavgjort för ÖFK mot Vasalund

Det var en gråmulen dag på Jämtkraft Arena denna påskafton med ett ÖFK som förde spelet och dominerade på Vasalunds halva de första tjugo minuterna. En straff till ÖFK som Eirik Haugan omsorgsfullt tar hand om och säkert klipper in välplacerat bakom Vasalunds målvakt. Tjugo minuter in i andra halvlek kvitterar Vasalund och bara ett par minuter senare får Ludvig Fritzson rött kort. ÖFK avslutar matchen med tio man. 1–1 står sig matchen ut.

Huvudtränaren Amir Azrafshan säger följande om matchen.

-De gånger vi är bra är det väldigt bra under längre perioder under matchen. Vi behöver vara lite bättre när vi pressas. När utvisningen uppstår på en ångerfull Ludvig Fritzson blir det en del frustration, så där behöver vi hålla igen lite, säger Amir Azrafshan.

Det är ändå ett ÖFK som visar ännu mer energi och vilja att ha en hög intensitet trots 10 man på plan. Att allsvenskan närmar sig märks tycker Amir.

-Det finns en energi och vilja, vi skapar farligheter trots tio man på plan. Nu behöver vi bli ännu mer resolut och distinkta i det allra sista.

ÖFK har nu en dryg vecka innan den allsvenska premiären mot Kalmar.