Oavgjort mot Landskrona BoIS efter mål av Malcolm Stolt

Det var ett regnigt Landskrona IP med endast 16 plusgrader som var dagens spelplats för Superettans 15:e omgång. Landskrona BoIS, som inledde matchen piggast med ett mer kreativt anfallsspel, var det laget som skapade mest i den första halvleken.

I matchens 13:e minut genomförde Landskrona-anfallet ett fint inspel som ledde till ett bortdömt offsidemål. Direkt därefter fick ÖFK:s Ludvig Fritzson läge i motståndarnas straffområde, men som resulterade i ett skott som gick en bit över målvaktens ribba.

I den 22 minuten skapade André Österholm och Henrik Bellman ett fint framspel till Yannick Adjoumani, som överlag fick bra med yta på vänsterkanten under den första halvleken. Den inlånade BK Häcken-mittfältaren har under sin tid i ÖFK fått bra med speltid och står hittills noterad för ett mål som skedde i samband med bortamatchen mot Brommapojkarna tidigare under våren.

I matchens 30 minut var Landskronas Ousmane Diawara kvick på lagets vänsterkant och var dessutom starkast i närkampen med ÖFK:s försvarare. Inspelet ledde till halvlekens farligaste målchans som räddades av Aly Keita.

Mycket mer än så hände inte i första halvleken och båda lagen gick in för halvtidsvila med 0-0 på resultattavlan.

Efter en kortare paus i omklädningsrummet kunde den andra halvleken inledas. I matchens 54:e minut kom äntligen målet! ÖFK:s Cesar Weilid gjorde ett fint inspel till Malcolm Stolt som nickade in den bakom Amr Kaddoura i Landskronas mål. Stolt kunde glatt fira med helstängt efter säsongens första poäng i målprotokollet, och i sin första start dessutom.

Matchen sedan svängde mellan lagen och inget av lagen tycktes hitta den rätta rytmen. Men i den 85:e minuten hittade Ousmane Diawara också till målprotokollet efter ett fint inlägg från Landskronas Jacob Blixt.

Efter sju tilläggsminuter kunde domare Richard Sundell blåsa av matchen som fick slutresultatet 1-1. Nästa helg den 30 juli ställs ÖFK mot Jönköpings Södra. Matchen spelas klockan 13:00 den 30:e juli, vilket är perfekt för er som vill inleda dagen med fotboll innan Yran-firandet kan börja på kvällskvisten.