ÖFK fick oavgjort efter sen kvittering

ÖFK klarade oavgjort, 1-1 mot Djurgården hemma på Jämtkraft Arena efter en tät match med få målchanser. ÖFK:s kvitteringt kom på stopptid av Francis Baptiste.

Sex raka matcher utan förlust, fyra segrar och två oavgjorda. Inte undra på att mungiporna var uppåt i ÖFK inför matchen mot regerande mästarna Djurgården.

ÖFK gjorde bara en förändring i startelvan jämfört med matchen Örebro, förändringen var att Ludvig Fritzson kom in.

Öppningen av matchen blev intressant, Djurgården och ÖFK brukar spela tuffa matcher, och det här skulle inte bli något undantag. Magnus Eriksson nickade strax utanför Keitas vänstra stolpe efter åtta minuters spel.

ÖFK hade Turgott och Hörberg på topp och Ludvig Fritzson som då och då gjorde något attack för att bistå anfallarna där uppe. ÖFK:s första chans kom efter 17 minuter när Felix Hörberg slog ett inlägg långt ner mot hörnflaggan, Ludvig franns i mitten och är så när att kunna vända och därmed skapa en farlig målchans för hemmalaget.

Andra chansen kom efter 19 minuter när Isak sköt ett skott som tog på en försvarare och så när gav Hörberg en högklassig målchans.

Djurgården skapade sedan en jättechans efter 32 minuter där det inne i straffområdet fanns större delen av de 20 utespelarna i matchen. Till slut kunde dock Aly Keita rädda på mållinjen.

ÖFK gjorde ett byte i halvtid, ut gick Sam Mensiro och in kom istället Simon Kroon. Felix Hörberg, anfallare i första halvleken, blev nu istället högerback.

ÖFK:s andra byte kom i matchminut xx när Jerell Sellars kom in istället för Charlie Colkett. Sellars har, precis som Ludvig Fritzson och Simon Kroon, vilat några matcher och många var nog nyfikna att se Sellars underbara teknik in action.

Djurgården tog ledningen efter 61 minuters spel när Magnus Eriksson blev fint inspelad och kunde skjuta in 1-0 till gästerna.

ÖFK gjorde ett dubbelbyte efter 71 minuter när Nikolaos Dosis och Francis Baptiste kom in istället för Nebyou Perry och Ludvig Fritzson.

Känslan i den här delen av matchen var att ÖFK fallit ner något samtidigt som Djurgården kändes stabila och börja att försvara sin ledning. Dubbelbytet innebar att Francis tog plats på topp med Turgott och Dosis på mittfältet.

ÖFK:s femte byte kom efter 82 minuter när Kalpi gick ut och in kom Ronald Mukiibi.

Kvitteringen för ÖFK kom på stopptid av Francis som höll sig framme i straffområdet. Snyggt och härligt för ÖFK!!

Östersund har nu ett vecka på sig innan de åker ner till Helsingborg för möte på bortaplan.