ÖFK segrade mot Falkenberg i hemmapremiären

Minusgrader och regn. Förutsättningarna kunde ha varit bättre när det vankades hemmapremiär mellan Östersunds FK och Falkenbergs FF. Men det kom att bli en rödsvart seger.

Första halvleken blev händelserik där Falkenberg fick en straff ungefär i mitten av första halvlek. Framför norraste stå var det dock Aly Keita som klev fram och räddade straffen. Falkenberg hade därefter en boll i nät men efter lite konferens mellan domarna dömdes målet bort. Efter det dröjde det inte länge innan ÖFK skulle gå upp i ledningen. Och vilket mål sedan. Hosam Aiesh drog till strax utanför straffområdet och fick på en fullkomligt magisk träff som gick ribba och in. Strax efter målet fick sedan Falkenberg straff på nytt och kunde sätta 1-1.

I andra halvlek satte ÖFK högre fart direkt och utdelningen kom i den femtionionde minuten genom Charlie Colkett som på ett långskott från distans satte 2-1, mycket snyggt. Falkenberg kvitterade sedan till 2-2 genom ett självmål. Ett mål som föregicks av ett friläge för Jerell Sellars. Men än var det inte slut, strax innan stopptid klev Thomas Isherwood fram och satte 3-2, mycket spektakulärt.