ÖFK skriver avtal med Michael Oluwayemi

Starten på Superettan närmar sig mer för varje dag som går. Idag onsdag har ÖFK gjort klart med nigerianen, Michael Aduragbemi Oluwayemi som skriver på ett avtal som sträcker sig över 2025. Vi hälsar nytillskottet varmt välkommen till klubben och Jämtland.

Michael är född och uppvuxen i staden Osun state, beläget i syd-västra Nigeria. De tidiga fotbollsåren spenderades mestadels på gatan där det blev bollsspel mellan grannbarnen i byn. Första steget in i en mer professionell miljö var när den lokala akademin, Squad Number One plockade in Michael på provspel. Provspelet växte till en fast plats i akademin som i sin tur gjorde att TikiTaka Football Development fick upp ögonen för Michael. Akademin leds av svenske Börje Gustavsson som tillsammans med sin personal utvecklar spelarna från tidig ålder och får dem att växa både på och utanför planen.

För den blott 18 år gamla nigerianen blir det första gången som en resa går utanför landsgränsen, och första gången det blir träningspass i snö och kyla. Michael, som följde med ÖFK på träningslägret i Alicante, har imponerat på ledarstaben som nu väljer att skriva avtal med spelaren.

-Michael är en spelare som vi följt på håll under en period utifrån vår samarbete med TikiTaka Football Development. Michael har nu varit i träning med oss under ett par veckor och gjort ett mycket positivt intryck. Han är en central mittfältare med ett stort rörelsemönster och en ung spännande spelare som vi ser en stor utvecklingspotential i, säger Stefan Lundin, sportchef i Östersunds FK.

-Jag är här för att bidra med allt jag kan. Det är en fantastisk möjlighet för mig att visa dels min talang, men också vad jag är kapabel till, säger Michael som skrattar när han får frågan om de kyliga väderförhållanderna.

-Jag kommer vänja mig, jag hoppas i alla fall det, avslutar Michael.

Fakta om Michael Aduragbemi Oluwayemni

Född: 10 oktober 2005
Position: Mittfältare
Kontrakt: 2025-12-31

Dela artikel