ÖFK tar paus i klubbens ungdomsverksamhet till 15 april

Uppdatering om covid-19

Från fredag 27 mars har ÖFK beslutat att tillfälligt pausa all ungdomsverksamhet fram till onsdag 15 april. Såväl på Jämtkraft Arena som i ÖP-hallen vistas dagligen många människor samtidigt på och/eller i anslutning till planerna.

Vi är medvetna om att det ser ut som att unga människor löper en mindre risk för allvarliga komplikationer av covid-19 än andra, speciellt jämfört med riskgrupperna. Samtidigt finns det en osäkerhet kring att till synes friska individer kan bära på smittan och föra den vidare. 

Det är framförallt inte bara för vår egen skull som fysisk distansering är viktigt, utan för att viruset verkar spridas exponentiellt och snabbt riskerar att drabba någon i riskgrupperna. Därmed belastas sjukvården över dess resurser och varje individ som minimerar risken att smittas och smitta blir värdefull. 

Det är varken ett lätt eller roligt beslut, framförallt utifrån den osäkerhet som råder. Fortsatta uppdateringar mejlas ut så snart vi har mer information. Uppmuntra och ta initiativ till fysisk aktivitet kommande dagar oavsett om det handlar om spontanfotboll, åka skidor eller någon annan aktivitet så ses vi snart på fotbollsplanen igen.

Dela artikel