ÖFK-tv: Alex Purver – ÖFK:s första nyförvärv i sommar

Alex Purver, 24 år blir ÖFK:s första nyförvärv i sommar. Alex kommer närmast från spel i England och fick möjligheten att provspela när ÖFK spelade träningsmatch mot GIF Sundsvall dagen före midsommarafton.

-Jätteroligt att vara här, jättekul att jag har fått den här chansen, säger Alex Purver.

Alex Purver har tidigare tillhört Guiseley AFC som spelar i National League, sjätte division i England. Han har också spelat i Leeds U18 och U23-lag.

-Jag är glad att jag har fått den är möjligheten, det började med att jag fick chansen att träna och provspela i samband med matchen mot Sundsvall. Sedan har det varit en tid av ovisshet men nu är jag här, säger en glad Alex.

Alex Purvers kontrakt är på 18 månader och han är spelklar först efter det att det svenska transferfönstret öppnar, vilket sker 17 juli.

-Östersund är kända i England för sitt spel i Europa League och att man besegrade Arsenal i London. Jag kände förstås till Graham Potter och nu också vår engelska tränare Ian Burchnall. Det ska bli roligt att spela och hjälpa laget, berättar Alex strax efter att han har signerat kontraktet med ÖFK.

ÖFK:s tränare Ian Burchnall blev snabbt uppmärksam av Alex Purvers spel under träning och matchen mot GIF Sundsvall.

-Han har imponerat på oss under träningsperioden och har en härlig attityd och mentalitet. Dessutom är han en smart spelare som vi vill använda på mittfältet.

Dela artikel