ÖFK-tv: Bobo Sollander om läget efter två veckors träning

ÖFK har nu varit samlade i två veckor med intensiva träningar och en hel del tid på gymmet. Bobo Sollander är nöjd med vad han har fått se så här långt och en del av arbete för tränarstaben är nu att få spelarna att lugna ner sig på träningen istället för att jaga på dem.

Efter sex veckors semester har nu ÖFK varit i gång med träningen i två veckor. Två veckor med en hel del fyspass på gymmet men också med fotbollsträningar i ÖP-hallen.

De allra flesta av spelarna i ÖFK har deltagit i träningen och stämningen är riktigt bra i truppen.

-Det är full fart på träningarna. Det är ibland lite fula efterslängar, tuffa närkamper men högt tempo. Just nu gäller det för oss att dämpa spelarna på träningen så att de inte skadar sig själva eller varandra, berättar Bobo Sollander, en av ledarna i ÖFK

Bobo och övriga i ledarteamet jobbar hårt för att spelarna ska komma väl förberedda inför de första träningsmatcherna, den första spelas mot GIF Sundsvall nästa helg, lördag 25 januari inomhus i Sundsvall.

-Det är svårt att jämföra med förra året, men då hade vi fler skador och en tunn trupp när vi inledde träningen efter uppehållet. Nu har vi lärt känna spelarna och vet lite mer vilken träning som passar dem. Dessutom har vi en bredare trupp nu, menar Bobo.

I morgon lördag tränar spelarna i ÖFK på gymmet och sedan är det ledigt på söndag innan nästa veckas träning drar igång på måndag morgon.

Dela artikel