ÖFK-tv: Fotbollstennis på schemat första träningen

Den första riktigt träningsdagen i Portugal ägnades åt fotbollstennis. Efter matchen mot BP i fredags kväll och resdag lördag ville ledarteamet i ÖFK starta utomhusträningen på ett lättare sätt. Men då hade han kanske glömt bort att det är ett gäng vinnarskallar som finns i det här gänget.

ÖFK:s träningsplan ligger uppe på en höjd, efter tre veckors träning inomhus så känns gräsmattan som tonar upp sig magiskt vacker. Perfekt klippt, jämn och fin. Kort och gott, bättre än så här kan det inte bli när det gäller träningsförhållanden.

Uppvärmningen ser hyfsad lugn ut, spelarna gör som de blir tillsagda av Oscar Ljungblom. Uppvärmningen pågår i cirka 25 minuter. Sedan delas gänget upp.

I ena hörnet håller de tre målvakterna till, Aly Keita, Sixten Mohlin och Andrew Mills. David Preece drillar de tre med en mängd olika övningar. I andra hörnet är det fotbollstennis som står på programmet.

Rätt snart börjar protesterna hagla, domartrion Ian, Pero Kapcevic och Rafa Bermudez får mycket att göra direkt.

-Den där var klart ute! Du måste ju ha sett det! Herregud!

Så låter det hela tiden. Vinnarskallarna har tagit över och allt är blodigt allvar. Att vinna är otroligt viktigt och det är den känslan som Ian och övriga i ledarteamet vill få in även i lekfulla övningar.

-Det var några domslut som de protesterade emot. De vill verkligen vinna, alla spelarna är vinnarskallar, konstaterar Ian Burchnall efter finalen.

En final som vanns av Blair Turgott, Frank Arhin, Alex Purver och Noah Sonko Sundberg.

Idag måndag är det ny träning för spelarna i ÖFK, denna gång blir det dock lite tuffare träning i ett fantastiskt försommarväder i Portugal.

Se vår livesändning från träningen cirka 12.15 idag!

Dela artikel