ÖFK-tv: Gemensamma frukosten viktig för spelarna

Under säsongen samlas alla spelarna i ÖFK och äter frukost tillsammans. Varje morgon när det är träning står Judith, Alan och Mohammed i köket på Ungdomens Hus och fixar frukost.

-Det är en är viktig del för spelarna, menar Judith.

Bär, frukt, flingor, gröt och mackor i massor. Inne på Ungdomens Hus bredvid Jämtkraft Arena lyser flitens lampa. Här står trion som ser till att ÖFK:s spelare får en bra start på dagen. Beroende på hur tidigt träningen startar finns trion här i god tid före och sätter på gröten.

-Vi har en havregrynsgröt utan laktos och en med laktos. Det är väl det som går bäst, säger Judith som tillsammans med Alan och Mohammed fixar dagens första och kanske viktigaste mål för ÖFK:s spelare.

Alan och Judith har varit med i många år nu, de känner alla spelarna och vet precis vad de vill ha för frukost.

-Från början hade vi inte alls så här fint och mycket på frukostbordet. Men allt eftersom har vi utökat och fixat här, förklarar Judith samtidigt som de båda rör i kastrullerna.

På frukostbordet finns också omelett och bönor. Mängder av pålägg och förstås kaffe och the. I ena hörnet står Mohammed och fixar smoothies åt spelarna. Han har fullt upp med att mixa bär och frukt.

Spelarna radar upp sig framför frukostbordet och plockar smörgåsar, gröt och går och sätter sig i rummet bredvid. Du nickar mot trion i köket och tackar för god frukost.

Ytterligare en frukost är serverad och snart ska spelarna starta träningen. Det sägs ju att frukosten är det viktigaste målet på dagen. Om det stämmer är det trion i köket spelarna får tacka när de vinner matcher.

Dela artikel