ÖFK-tv: Henrik Bellman redo för att ta en större roll i ÖFK

Han kom till Östersund i sommarfönstret 2018 och värvades då från FC Köpenhamn där han tillhört U19-truppen.

Det blev sparsamt med speltid i höstas men nu är han redo för att på allvar konkurrera om en plats i startelvan.

Henrik Bellman lämnade Helsingborgs IF som 16-åring. Flytten blev inte särskilt lång geografiskt, den gick bara på andra sidan sundet till storklubben FCK.

Men efter drygt två år i FCK bestämde han sig för att ta flytta norrut, upp till Östersund och nya utmaningar. Flytten gick alltså i somras och nu, ett drygt halvår senare är han redo att slåss om en plats på mittfältet i ÖFK.

-Jag har krigat på ett bra tag och nu är jag redo för nästa steg, säger Henrik Bellman.

Henrik spelade en halvlek mot Dynamo Kiev och fick mycket beröm från såväl fans som lagkompisar. Hans snabbhet gör att han är svår att stoppa.

-Det är alltid roligt att höra att andra tycker att jag gör ett bra jobb, säger han.

-Som fotbollsspelare gillar jag att ha mycket boll och röra mig mycket. Jag försöker att använda min fart och snabbhet, säger han.

Värvningen av en mängd nya spelare gör att konkurrensen på mittfältet är brutal just nu. ÖFK har en mängd duktiga mittfältare, men det här är inget som skrämmer Henrik.

-Det har kommit en en mängd duktiga spelare. Det gäller att vara på tårna hela tiden och den hårda konkurrensen gör att man måste höja sig ett steg.

Henrik är förutom en duktig fotbollsspelare också en hejare på frågesport. Bellmans allmänkunskap gör att han är attraktiv att ha i sitt lag när ÖFK har frågesport under sina träningsläger.

Dela artikel