ÖFK-tv: Jämtland Basket och ÖFK tränar med varandra

I morgon på långfredagen spelar ÖFK hemma mot Elfsborg med avspark klockan 13.30 i Allsvenskan, senare under kvällen spelar Jämtland Basket den fjärde SM-semifinalen i basket mot Södertälje. Nu har spelarna från respektive lag besökt varandras träning. Kolla när Dino skjuter straffar i Sporthallen och Adam Rönnqvist sätter straff på Keita.

Det finns flera elitlag i Östersund och Jämtland inom lagidrotten. Två av dem, Östersunds FK och Jämtland Basket spelar båda i sina respektive högsta ligor och i morgon fredag spelar båda lagen hemma i Allsvenskan respektive Basketligan.

Vi passade på att sammanföra några av spelarna i Jämtland Basket och ÖFK före matchen i morgon på långfredagen.

Basketspelarna Adam Rönnqvist och Tyvons Meyers hälsade förra veckan på när ÖFK tränade och fick lägga några straffar mot Aly Keita i ÖFK:s mål. Båda två satte också varsin straff på Keita och killarna hade otroligt roligt tillsammans.

-Jättekul att testa att lägga straffar men det är svårare i verkligheten än vad jag trodde, säger Adam Rönnqvist som satte en straff upp i nättaket på Keita.

-Jag läser ofta om Jämtland Basket och tycker att det är roligt att vi är två riktigt bra elitlag i Östersund. Jag önskar dem lycka till mot Södertälje, menar Keita.

Några dagar senare kom Dino Islamovic och Noah Sonko Sundberg till Sporthallen och hälsade på när Jämtland Basket tränade inför den viktiga SM-semifinalen mot Södertälje.

Båda Dino och Noah sköt trepoängare och straffar med god framgång. Speciellt Noah sköt treor som aldrig förr.

-Bra fotarbete där, berömde coach Gherke.

Dela artikel