ÖFK-tv: Känslosam Gero tacksam att vara tillbaka

Salisu Abdullahi Alhaji Gero är tillbaka i Östersund. Efter ett halvårs äventyr i Iran har han nu återvänt och genomfört sina första träningar med de nygamla kompisarna.

-Jag är glad och lycklig över att vara tillbaka, det här är min familj, säger Gero.

Alhaji Gero skrev på ett korttidskontrakt med ÖFK tidigare i veckan och nu är han alltså på plats och genomförde idag sin tredje träning med laget. Det är en glad och lycklig Gero som vi möter efter träningen.

Han ler och mungiporna pekar uppåt. Annat var det för några månader sedan. Gero lockades av ett långt kontrakt i Iran i storklubben Esteghlal. Där blev det totalt sju matcher, ofta inför storpublik. Hemmaarenan Azadi Stadium rymmer 100 000 åskådare och är ofta slutsålt.

Men tiden på sidan av fotbollen var inte rolig för Gero.

-Jag hade inget att göra och ingen att umgås med vid sidan av fotbollen. Jag kände att jag inte var lycklig och ville därifrån, berättar Gero.

Gero fortsätter:

-När jag bröt mitt kontrakt i Iran så var Östersund det första jag tänkte på. Jag ville återvända till klubben som betytt så mycket för mig. Min agent började prata med ÖFK och till slut hamnade jag här.

Dagens träning bjöd på kyla och inte alls det klimat som Gero vant sig vid i Iran och tiden där. Men han tvekade aldrig när chansen kom.

-Hellre kylan här och veta vad jag har. Jag känner spelarna, jag vet hur saker och ting fungerar här och hur laget spelar.

Gero återvänder till ett lag som består av många nya ansikten som inte fanns här när han lämnade i augusti.

-Ja, det var många nya spelare. Men många nya riktigt bra spelare. Det gäller att jobba hårt varje dag och göra sitt bästa.

Gero jobbar nu hårt för att komma i matchtempo och många hoppas nog att Gero ska kunna visa upp sig för hemmapubliken redan till helgen. Men där pågår ett intensivt arbete för att få alla papper klara. Dagsläget är det osäkert om Gero kan spela redan mot Sirius i helgen.

Dela artikel