ÖFK-TV: Michael Schahine blir ÖFK:s nya VD

Östersund FKs styrelse har beslutat att utse Michael Schahine till VD. Michael är för närvarande koncernchef och styrelseordförande för Reaxcer AB och har en lång erfarenhet från styrelser och ledningsgrupper. 

Michael kommer tillträda som VD för ÖFK så snart som en efterträdare till honom utsetts i Reaxcer. Målsättningen är att så ska ske inom fyra månader. Michael kommer tillträda som ordförande för Reaxcer och inneha det uppdraget parallellt med VD-befattningen på ÖFK.

-Vi är mycket glada över att Michael Schahine vill ta plats i ÖFKs ledning. Michael är en mycket erfaren ledare med en omvittnad förmåga att inspirera organisationer till att arbeta bättre tillsammans och mot högt ställda mål. Michaels viktigaste uppgift kommer bli att fortsätta och ge ytterligare energi till den förändringsresa som ÖFK genomför. Vi tror att Michael är rätt person för att leda klubben till nya segrar, säger ÖFKs ordförande Mathias Rasteby. 

I mars tillsatte ÖFK en ny styrelse och i april tillträdde en ny styrelse i klubbens elitbolag. Tillsammans med dessa och klubbens medarbetare kommer Michael leda arbetet med att stärka klubbens ekonomi, främja en god kultur samt sätta fokus på fotboll. 

-Jag är väldigt glad över att ha fått förtroendet att leda Östersund FK. ÖFK är en angelägenhet för hela Östersund och i synnerhet de barn och ungdomar som tränar i klubben, de hängivna föräldrar som gör ungdomsverksamheten möjlig och de supportrar som hejar på A-laget i Allsvenskan. Det känns hedrande att styrelsen tror på att mitt ledarskap kommer ta klubben till nya nivåer. Jag ser fram emot att få börja arbeta med ÖFK:s spelare, medarbetare och volontärer inom kort. 

Kontakt i detta ärende:

Niclas Lidström
Kommunikationsansvarig ÖFK
0708-100 666 
niclas.lidstrom@ostersundsfk.se

Dela artikel