ÖFK-tv: Preeces annorlunda målvaktsträning – tennisboll

Linus Eriksson använde det då och då. Och nu har också ÖFK:s nya målvaktstränare, David Preece valt att använda tennisracket och tennisboll i träningen av lagets målvakter.

-Det handlar om att målvakterna måste lära sig att reagera snabbt, förklarar David Preece.

Det här med att använda annat än fotbollar i träningen är alltså inget nytt. ÖFK:s förra målvaktstränare, Linus Eriksson, tog ibland fram tennisracket och tennisbollar för att träna målvakterna. Men medge att det ser lite konstigt ut, medge att det är lite udda.

-Ett skott som kommer mot en målvakt går så snabbt att målvakten inte hinner följa bollbanan utan kanske bara hinner reagera vid den första touchen av bollen, förklarar David Preece.

På träningen i veckan tog David alltså fram tennisracketet och en tennisboll och slog både forhand och backhandslag mot målvakterna i ÖFK. Och skulle han fundera på att byta yrke, ÖFK:s målvaktstränare, kanske ett jobb som tennistränare skulle vara möjligt.

-Det är alltså inte bara för att det är Wimbledontennisen som pågår nu som vi använder den här sortens träning, säger han och skrattar.

Tanken är alltså att målvakterna, men en mindre boll som slås mot dem, ska lära sig att reagera ännu snabbare och därmed hinna med rörelser mot bollen på ett bättre sätt.

Dela artikel