ÖFK-tv: Sam Mensiro är redo för en ny spännande säsong

I maj fyller han 31 år. Därmed är han en av åldermännen i ÖFK. Men Sam Mensiro är beredd att ta det ansvaret som följer med erfarenhet.

-Jag ser fram emot den här säsongen, det är jag och Ronald Mukiibi som är gamla i det här laget, säger Sam Mensiro och skrattar.

Sam Mensiro har alltid nära till ett skratt och ett leende. När vi träffar honom i gymmet på Jämtkraft Arena ser han pigg ut. Kroppen ser vältrimmad ut och han utstrålar lugn och harmoni.

-Jag har haft en bra ledighet med min familj i Ghana. Det är roligt att vara här och jag har tränat på bra under uppehållet och känner mig stark, säger Sam Mensiro.

Tillsammans med Ronald Mukiibi (29 år i september) är Sam åldermännen i Allsvenskans yngsta trupp. Men det oroar inte Sam. Tvärtom.

-I ett fotbollslag kommer det nya spelare och försvinner spelare. Så är det. Men vi ska göra vårt bästa för att hjälpa de yngre spelarna.

Tom Pettersson och Jamie Hopcut har lämnat, där har det försvunnit mycket rutin. Men samtidigt konstaterar Sam att alla andra unga spelare har nu fått göra en säsong i Allsvenskan och vet vad det innebär att spela i högsta ligan i Sverige.

-Vi hade en massa saker som hände i höstas men nu är det klart att vi ska spela i Allsvenskan och det kommer att bli otroligt roligt.

Dela artikel