ÖFK-tv: Simon Kroon borta stora delar av våren

Han har haft världens oflyt. Simon Kroon missade stora delar av höstsäsongen och nu står det klart att Simon missar en del av vårsäsongen också.

-Det är klart att det har varit jobbigt, men jag har nu bearbetat detta och kämpar på, säger Simon Kroon till ÖFK-tv.

Simon Kroon kom från danska FC Midjylland sommaren 2018, han hann med att spela några få matcher i ÖFK-tröjan innan skadan var framme. Det började med en sträckning i baksida lår och det stoppade hans medverkan i ÖFK under såväl september som oktober och sista omgångarna i november.

Simon kämpade på med rehabträning och gjorde framsteg och när truppen samlades åter i början av januari fanns stora förhoppningar att Simon skulle vara tillbaka i storform. Men så blev det nu inte.

ÖFK väljer att inte gå ut med exakt vilken skada som Simon har och som han nu rehabar för.

-Men vi kan säga att det är ”lower body”, säger Simon och ser lite uppgiven ut.

I nästa ögonblick skiner han dock upp och säger:

-Jag har försonat mig med tanken att det kommer att ta lite längre tid än vad jag tänkt. Det är svårt att säga exakt datum när jag är tillbaka men förhoppningen är att jag ska vara tillbaka innan sommaruppehållet.

Simon charmade alla under de få matcherna som han var med i höstas. Alla såg vilken potential han har och är nyfiken på hur han ska kunna hjälpa ÖFK till framgångar under 2019.

-Jag kör nu rehab-övningar, just nu kan jag inte belasta nederdelen så mycket. Men jag kommer att komma ut starkare efter det här, säger Simon och är fast besluten att komma igen.

En annan spelare som just nu kör lite försiktigt är Hosam Aiesh. Hosam är inte skadad utan tränar på nästan för fullt och skulle, om det var match i morgon, kunna spela. Det är mer än försiktighetsåtgärd att Hosam inte kör 100 procent just nu.

Ronald Mukiibi är en annan spelare som just fortfarande kör rehab. I Mukiibis fall handlar det om att han inom kort är redo att träna med resten av laget och därmed belasta kroppen för fullt.

Marco Weymans tränade för fullt i dag och är därmed tillbaka efter den skada som han ådrog sig i matchen mot Halmstad i Svenska Cupen.

Dela artikel