ÖFK-TV: Spelare och ledare stöttar den kommunala vården

Åtta spelare och ledare i ÖFK var idag lediga från träning och passade då på att hjälpa till i Ösets förklädesfabrik i Sporthallen i Östersund med att tillverka plastförkläden till sjukvården i kommunen.

-Det är självklart att vi ställer upp i dessa svåra tider, säger Ian Burchnall, tränare i ÖFK!

Att vara spelare och ledare i ett allsvensk lag kan innebära en mängd olika uppdrag. Spelare i och ledare i ÖFK brukar då och då besöka sjukhuset och barnavdelningen där, idag var det dags för åtta spelare och ledare att hjälpa till att tillverka skyddsförkläden till vården.

-Det här är ett viktigt arbete i kampen mot Covid 19, säger Charlie Colkett som står i Sporthallens B-hall och limmar ihop plastförkläden. Vården behöver såna här skyddskläder och det är självklart att vi hjälper till!

Mathias Sandström, guidar Charlie Colkett, Alex Purver, Ludvig Fritzson och de andra så att de gör rätt när de ska skära och limma ihop skyddsförkläden.

-Fotbollsspelarna i ÖFK är jätteduktiga, vi är nu inne på vår tredje vecka här i B-hallen med volontärer som hjälper till att göra skyddskläder. Det finns ett stort behov från vården och då finns vi här!

En av spelarna, Alex Purver limmar ihop sömmarna till skyddskläderna och skrattar när vi frågar hur det går.

-Det är svårt men jag tror att det här blir rätt!

Vad är svårast, spela fotboll i Allsvenskan eller göra skyddskläder?

-Definitivt är det svårare att göra skyddskläder, säger Alex och ler!

Dela artikel