ÖFK-tv: Spelarnas sista hellediga helg före juni

I dagens ÖFK-tv avsnitt pratar vi med Bobo Sollander om det faktum att spelarna i helgen var hellediga. Detta var den sista hellediga helgen före sommaruppehållet i början av juni.

-Spelarna är medvetna om att det är så här, men visst är det tufft, förklarar Bobo.

Tycker ni att det verkar vara soft att vara professionell fotbollsspelare? Visst, spelarna i ÖFK har det otroligt bra men samtidigt är det en tuff vardag. I helgen, som var, hade alla spelare och ledare fått ledigt från träning och andra träffar och kunde vara hellediga. Men det här är sista gången som spelarna och ledarna har både lördag och söndag lediga. Sista gången före sommaruppehållet.

-Det är klart att det är kul och häftigt att vara fotbollsproffs men det är inget vanligt 9-5 jobb, förklarar Bobo Sollander, social coach i ÖFK.

Spelarna i Allsvenskan vet vad som gäller. Från början av januari och fram till sommaruppehållet, i början av juni, är det full fart som gäller. I och med att ÖFK åkte ur Svenska Cupen blev det här en helledig helg för spelarna som de kunde spendera hur de ville.

-Men det här är sista helgen före sommaruppehållet där de får vara lediga både lördag och söndag. Kanske blir det en ledig lördag någon gång under våren men inte två lediga dagar i följd, berättar Boo Sollander.

Dela artikel