Video source missing

ÖFK´s Blair Turgott nominerad till månadens spelare

Utmärkelserna Månadens Spelare och Månadens tränare i Allsvenskan och Superettan utses av Svensk Elitfotboll i samarbete med Unibet. Priset går till den spelare eller tränare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden. Varje vinnare av Månadens spelare och Månadens tränare i respektive liga får 10 000 kronor vardera från elitfotbollens huvudsponsor Unibet att skänka till valfri verksamhet i klubben.

Månadens tränare kommer att utses sju gånger per säsong i vardera liga. I juryn sitter samtliga 16 huvudtränare samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Allsvenskan eller Superettan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna genom en omröstning på allsvenskan.se och superettan.se

En totalsumma räknas sedan samman där media, lagkaptener och supportrar står för varsin tredjedel och en vinnare utses.

Nominerade till månadens spelare i Allsvenskan i april:
Aslak Fonn Witry, Djurgården
Djurgården har tre raka segrar i inledningen av Allsvenskan och Aslak Witry har bidragit med två mål framåt och varit en klippa bakåt.

Rasmus Schüller, Djurgården
Nyförvärvet Schüller har tagit en fast plats på Djurgårdens centrala mittfält och varit ett nav i det lag som ännu inte tappat poäng.

Blair Turgott, Östersunds FK
Anfallaren Turgott står på tre gjorda mål efter tre omgångar. Alla tre kom i mötet med Örebro SK. 

Rösta på din favorit här.

Dela artikel