Örebro besegrade ÖFK

Väderleken var bästa tänkbara när Jämtkraft Arena bjöd på match mellan Östersunds FK och Örebro SK. Men det kom att bli en match där det mesta handlade om gästerna från Örebro.

Matchupptakten var intensiv och ÖFK skapade ett flertal chanser inledningsvis. Närmast i första halvlek var Jamie Hopcutt som fick en fin passning från Charlie Colkett och som så när kunde göra 1-0. Örebro var också nära sedan Carlos Strandberg gömde sig i ”döda vinkeln” bakom Sixten Mohlin och plockade av honom bollen. I minut tjugosju var det ÖSK som tog ledningen genom den tidigare ÖFK-spelaren Johan Bertilsson kunde placera in ledningsmålet bakom Mohlin. Örebro tog i och med detta över initiativet och i minut fyrtiofyra kunde Strandberg öka på till 2-0 efter ett fint anfall vilket blev resultatet i halvtid.

I andra halvlek bytte ÖFK in Alhaji Gero som bidrog med energi. Energi som kom att resultera i ett reduceringsmål genom Dino Islamovic i minut femtioåtta. ÖFK fortsatte att pressa på men avsluten uteblev. Istället var det Jake Larsson som kunde sätta 1-3 på en tilltrasslad situation framför mål i minut sjuttiosex. Trots en hård ÖFK-press på slutet så slutade matchen 1-3 och vi lämnar omgången tomhänta.

Dela artikel