Östersunds FK förlänger med med Kalpi Ouattara och Sebastian Karlsson Grach

Östersunds FK har valt att förlänga med Kalpi Ouattara över 2023. Kalpi kommer från två tunga år med en återkommande skada som gjort att han i stort sett inte spelat under denna period. Rehabiliteringen har nu gått väldigt bra och man har utifrån historiken valt att skynda långsamt i återgången till fotbollsplanen. Från uppstarten i januari är han helt återställd och redo att delta i full träning igen.

-Innan skadeproblematiken startade visade han prov på en väldigt hög kapacitet och tillhörde en av de bättre spelarna i ÖFK:s Allsvenska trupp. Att rehaben gått så pass bra och den höga nivå han bevisat att han har i sig, gör att vi vill ge detta en möjlighet under 2023, säger Stefan Lundin, fotbollschef i Östersunds FK.

Sebastian Karlsson Grach förlänger sitt avtal med två år, fram tills 2024. Sebbe hade en hackig start på detta året då han drogs med sviterna av en skada från året innan. När han blev kvitt den delen tog han helt klart succesivt steg framåt och gjorde en hel del betydelsefulla insatser under den fina hösten. 

-Sebbe är fortfarande en ung och utvecklingsbar spelare som varit väldigt lyhörd och jobbat hårt för att bli bättre. Vi tror att det finns mycket mer att få ut av Sebbe och ser fram emot att jobba hårt tillsammans för att han ska ta nästa steg hos oss, avslutar Lundin.

Fakta om Kalpi Ouattara

Född: 29 december 1998
Position: Försvarare
Kontrakt: 2023-12-31

Fakta om Sebastian Karlsson Grach

Född: 6 maj 2001
Position: Anfallare
Kontrakt: 2024-12-31

Dela artikel