Östersunds FK presenterar Kevin Jablinski

Kevin Jablinski och Östersunds FK har kommit överrens om ett avtal som sträcker sig över ett år. Jablinski kommer senast från den färöiska klubben 07 Vestur och vi önskar den norske försvararen välkommen till ÖFK.

Den 25-årige Kevin Jablinski föddes 1996 och inledde sin fotbollskarriär i norska Telemark där han började spela för fotbollsklubben Herkules. Jablinski beskriver sig själv som en duellstark mittback där han ser sig som en ledartyp som är skicklig med bollen. Mittbacken korades till årets spelare i Larvik säsongen 2016 och har de senaste åren representerat norska klubbar, men också managern Magnus Powells tidigare klubb 07 Vestur på Färöarna. 

-I Kevin får vi in en välväxt mittback som är stark i duellspelet, har bra fysik och en fin passningsfot. Kevin är en ledartyp som är mycket professionell och som Magnus känner väl från deras tid ihop på Färöarna, men också sedan tidigare sejourer ihop i Norge. Det känns mycket bra att vi får in en duktig spelare i bra ålder som kommer bidra till både träningskulturen och laget, säger Stefan Lundin fotbollschef i Östersunds FK

ÖFK:s nyförvärv har stora förväntningar på sin kommande tid i klubben, och har precis som många andra fortfarande minne från tidigare års prestationer av Europa-spel. 

– Det känns bra. Det känns fint att vara här och att nu komma igång. Jag har stor tro på det som händer i Östersunds FK. Bragden som ÖFK gjorde mot Arsenal FC för 4 år sedan är något som man kommer ihåg, och för övrigt har jag hört positiva saker om klubben och är glad att nu vara här.

Du har varit både i Norge och nu senast på Färöarna där du också hade Magnus Powell som tränare. Hur skulle du beskriva han som ledare?

– Han är en enastående ledare och har lätt att skapa entusiasm runt organisationen och får med sig spelare och ledare. Jag har bara bra saker att säga om honom och tror att Powell och Östersunds FK är en bra kombination 

Vad är dina förväntningar inför säsongen som nu ska börja?

– Förväntningarna är att få ska få fram en skicklig kultur i laget, där också ingenting kommer gratis. Allt startar med att lägga träningen som grund

Fakta om Kevin Jablinski

Född: 26 mars 1996
Position: Mittback
Kontrakt: 31 december 2022
Tidigare klubbar: Sandefjord, Raufoss, Sandnes Ulf, 07 Vestur

Dela artikel