Östersunds FK värvar målvakten Adam Ingi Benediktsson

Om endast några få dagar återvänder truppen till Jämtkraft Arena inför den andra halvan av Superettan. Klubben kan idag presentera att målvakten Adam Ingi Benediktsson skriver på ett avtal som sträcker sig till slutet av 2026. Vi önskar Adam välkommen till ÖFK!

Den 21-åriga målvakten ansluter från den Allsvenska storklubben IFK Göteborg. Adam Ingi Benediktsson är född och uppvuxen på Island där han under ungdomsåren tillhörde de lokala klubbarna FH (Fimleikafélag Hafnarfjarðar) och HK (Handknattleiksfélag Kópavogs). Därefter gick flyttlasset till Svergies västkust och IFK Göteborg redan som 17 åring. Islänningens Allsvenska premiär gjordes mot hans nu nya klubbadress ÖFK, i Göteborgslagets 4-0 seger på Gamla Ullevi. 

-Adam är en målvakt som trots sin unga ålder ändå samlat på sig en del erfarenhet av matcher på hög nivå, både i Allsvenskan och med det Isländska U21 landslaget. Det ska bli väldigt spännande att få se honom i vår miljö och följa hans utveckling framåt, säger Stefan Lundin, sportchef i Östersunds FK.

-Jag är jätteglad att få vara en del av en bra och stolt förening som Östersunds FK. Av det jag fått höra om Norrland och människorna som är där ifrån så förväntar jag mig att vi varje vecka kommer jobba stenhårt för varje vinst, och jag hoppas jag får bidra till det så mycket som möjligt, säger Adam Ingi Benediktsson.

-Jag tror jag kan bidra med min mentalitet, ambition och vilja till att göra mig och alla runtomkring så bra som möjligt, och såklart vinna matcher, avslutar Adam som redan på torsdag är på plats för att träna med ÖFK i återstarten.

Fakta om Adam Ingi Benediktsson

Född: 28 oktober 2002
Position: Målvakt
Kontrakt: 2026-12-31

Dela artikel