Östersunds FK värvar mittfältaren Mykola Musolitin

Laget har precis gjort premiär på Jämtkraft Arenas konstgräs och laddar upp inför den kommande bortamatchen mot GIF Sundsvall imorgon. Östersunds FK har nu skrivit ett tvåårskontrakt med den Ukrainske yttermittfältaren Mykola Musolitin, och vi önskar honom varmt välkommen till Jämtland. 

Under Januari månad befann sig ÖFK på träningsläger vid den Turkiska solkusten, och med på lägret fanns även Mykola som anslöt med mål om att spela sig in i truppen. Ukrainaren är född och uppvuxen i kuststaden Odessa, och spelade under sina ungdomsår i den ukrainska klubben Chornomorets Odesa. 

-Mykola är en kvick spelare med bra teknik och som jobbar hårt för laget. Han kan spela på flera positioner, men konkurrerar främst som yttermittfältare och alternativt centralt bakom forward. Han har potential att göra mycket poäng då han är en bra avslutare och är skarp i ”sista” passningen. Efter en lite besvärligare period, (mycket på grund av kriget) så tror vi att han kan få fart på sin karriär igen hos oss och bidra till lagets fortsatta utveckling, säger Stefan Lundin Lundin, sportchef i Östersunds FK

-Jag vill hjälpa laget så gott det går att ta sig upp till Allsvenskan igen. Under försäsongslägret träffade jag laget för första gången, och om vi bara får tid att spela ihop oss så kommer vi kunna vara ett lag att räkna med, säger Mykola Musolitin som imorgon reser till Sundsvall med resten av matchtruppen.

Fakta om Mykola Musolitin

Född: 21 januari 1999
Position: Yttermittfältare
Kontrakt: 2024-12-31
Tidigare klubbar: Choromorets Odesa, Lechia Gdansk, CfR Pforzheim

Dela artikel