Östersunds Fotbollsklubb polisanmäler dataintrång från tidigare anställd

Östersunds FK har noterat att sekretessbelagd information blivit offentlig. Detta är information som endast funnits hos viss personal inom Östersunds FK och avtalad part. Östersunds FK väljer nu att polisanmäla intrånget då det rör sig om allvarliga otillåtna aktiviteter relaterade till sekretess och dataintrång. 

Interna undersökningar har genomförts för att granska hur denna typ av information kunnat bli offentligt. Vi har tillsammans med assistans av SEF (Svensk Elitfotboll) och företag som vi har samarbeten med kunnat ta reda på hur denna information kommit ut. 

Hur intrången kunnat genomföras är inget Östersunds FK väljer att kommentera då det bedrivs en pågående polisutredning gällande frågan. Med anledning till att information mellan oss som klubb och andra parter kan komma att bli offentlig väljer Östersunds FK att kommentera denna händelse. 

– Vi har idag gjort en polisanmälan mot en tidigare anställd gällande dataintrång. Personen har kommit över information gällande sponsor- och investeraravtal. Personen har även haft möjlighet att ta del av personuppgifter och biljettköp för privatpersoner. Vi ser allvarligt på detta och vidtar nu alla nödvändiga åtgärder för att minimera eventuell skada. Vi har tappat förtroendet för en tidigare medarbetare som då hade uppgiften att arbeta för klubbens bästa. När det som kommit fram nu visar den raka motsatsen gör det ont i klubbhjärtat. Vi arbetar för både unga och elitsatsande människor som bedriver världens största sport tillsammans. Oavsett vad, så arbetar man alltid med en lojalitet till sin klubb för att göra det bästa för den och dess medlemmar. Vi ser det som ett stort svek mot klubben, supportrar, sponsorer och vår stad Östersund. Anmälan av personuppgiftsincident har gjorts till Integritetsskyddsmyndigheten, säger Catharina Törngren, tf VD i Östersunds FK

Östersunds FK kommer ej kommentera denna händelse ytterligare då utredning pågår.

Dela artikel